Over mij

Mijn naam is Maarten de Graad, bouwhistoricus en architectuurfotograaf. Mijn interesse gaat uit naar de bouwkunst uit de 19-de en 20-ste eeuw en in het bijzonder naar het industrieel erfgoed, het Nieuwe Bouwen en de Wederopbouwarchitectuur.

Fotografie

Vanuit mijn visie als planoloog en bouwhistoricus fotografeer ik zowel de ruimtelijke context van gebouwen als de gebouwen zelf. Het vastleggen van veranderingsprocessen in gebieden hebben daarom ook mijn belangstelling.

Ambachtsscholen

Mijn specifieke belangstelling gaat uit naar Ambachtsscholen. Mijn onderzoek naar ambachts- en technische scholen in de periode 1890-1968 heeft geresulteerd in een breed overzicht over het aantal nog bestaande complexen, de status van deze complexen en de bouwfasering en opbouw van deze schoolgebouwen. Helaas moet geconcludeerd worden dat veel schoolcomplexen gesloopt of zwaar verbouwd zijn. Dit geldt met name voor complexen uit de Wederopbouwperiode.  In samenwerking met erfgoedpartners heb ik meerdere ambachts- en technische scholen onder de aandacht gebracht. Inmiddels loopt voor meerdere technische scholen de aanvraag tot aanwijzing als monument.

Voor meer informatie neem gerust
vrijblijvend contact met mij op

Klik hier